A state of Coffee

Het is druk in de Coffee Company. Ik heb nog net het laatste plaatsje aan het raam weten te bemachtigen en begin aan mijn koffieritueel. Dit keer geen doordeweekse ochtend waarin je de verse koffiebonen hoort rammelen en waarbij de loungemuziek ook echt fijne achtergrondmuziek is. Nee, het is zo’n zaterdagmiddag waarbij het lijkt dat heel Groningen bij de Coffee Company zit.  Krassende stoelen, rinkelende kopjes, oververhitte koffiemachines en bovenal een irritante basmelodie die overal doorheen klinkt en die vooral niet te negeren valt. En wat helemaal irritant is, is dat het aldoor dezelfde beat lijkt. Fijn zo’n zaterdagmiddag. Moet ik vaker doen!

Na de eerste espresso begint mijn voet al mee te tikken op de beat. Arggh! Maar na de tweede espresso wordt het echt vervelend. Ik type op het ritme van de bas, mij tenen tikken ritmisch mee en ook mijn hoofd kan ik niet meer stilhouden. ‘Malou, stop!’ Maar zelfs mezelf streng toespreken helpt niet meer. Tijd voor een drastisch besluit.

Opus – Eric Prydz

Ik haal mijn oordoppen tevoorschijn en binnen een paar tellen vervaagt de Coffee Company.  Langzaam komt de muziek binnen. Met elke beat, elke maat, elk akkoord verdwijnen alle negatieve gedachten uit mijn hoofd. Bij elke versnelling begin ik harder te typen, begint mijn hart sneller te kloppen en de energie te stromen. Wanneer ik mijn ogen sluit, sta ik weer met kippenvel tussen die duizenden feestende mensen. De opzwepende melodieën, de kleuren, het licht steeds feller, de beat steeds harder en sneller. Iedereen voelt de climax komen, we staan klaar om te springen, te zweven, te vliegen. En dan valt alles samen op de dansvloer en verdwijn ook ik in A state of trance.

Wanneer ik mijn ogen weer open, is mijn hoofd helder en de rust wedergekeerd in de Coffee Company. De zon verlicht de Ebbingestraat en een warme gloed valt over mijn net gebrachte espresso. Ik kan me niet eens herinneren dat ik nog een espresso besteld heb, maar het kan me niks schelen. Bij het ruiken van de cafeïne en met op de achtergrond de steady beat van Prydz beland ik al gauw in een heerlijke state of Coffee.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s